HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Petunya

02-09-2022 09:35
Petunya

Petunya Ne Anlama Gelir?

Kahkaha atan bir çiçek! Petunya çiçeği, ağzı var da kahkaha atıyormuş gibi görünür! bu özelliğinden ötürü halk arasında kahkaha çiçeği olarak da anılır. Oldukça sıradışı çiçeği borazana benzediği için petunya çiçeği, borozan çiçeği olarak da adlandırılır. Rengarenk çiçeklere sahip petunya ççeğinin anlamı "umut”tur. İç açıcı renklere sahip çiçekleriyle umut duygusunu sembolize eden Petunya çiçeğinin Latince adı, "Petunia” olarak bilinir.


petunya çiçeğinin özellikleri

Rüzgar Botanik Mahsulü Rengarenk Petunya Çiçeklerini İnceleyin! 

 

Petunya Çiçeğinin Özellikleri Nedir?

Rengarenk açar! Beyazın yanı sıra mor ila pembe tonlarında olan petunya çiçeğinin birçok rengi bulunur. Sahip olduğu renk skalasıyla dış ve iç mekanlarınızı renklendirerek size enerji verir! Yaz mevsiminin coşkusunu bahçesinde ya da balkonunda yansıtmak isteyenlerin tercih ettiği süs bitkileri arasında yer alır. 


Petunya çiçeği kullanım alanları neler?

Bazı petunyalar küçük çiçeklere, bazılara büyük çiçeklere sahiptir. Bunun yanı sıra çok çiçekli petunyalar ile zemin kaplayıcısı petunyalar bulunur. Birçok türü olan petunyalar, sahip oldukları bu ayırt edici özellikler ile dört gruba ayrılır.


Petunya çiçeği tek yıllık mı?

Petunya çiçeği, tek yıllık bir bitki olarak bilinse de aslında çok yıllık bir bitkidir. Doğru bakımla uzun yıllar yaşar ve her yıl harika çiçekleriyle sizi ödüllendirir!


Petunya çiçeği kokar mı?

Yaz mevsiminde açan petunya, iri çiçeklere ve yumuşak tüylü yapraklara sahiptir. Güzel görüntüsüyle gönülleri feth eden petunya çiçeği belli belirsiz bir kokuya sahiptir. 


petunya çiçeği bakımı

 Yazın Çiçekliler Kategorimize Göz Atın!

 

Petunya çiçeği mevsimlik mi? Petunya çiçeği ne zaman çiçek açar?

Tam bir yaz çiçeğidir! İlkbahar mevsiminde tomurcuklanan petunya, yavaş yavaş çiçek açar ve çiçekleri yaz aylarında coşarak sonbahara değin açmayı sürdürür. Petunya çiçekleri çabuk büyür ve hızla çiçek açarlar. Petunya çiçeği mevsimlik bir çiçektir. Kış ayları gelene kadar çiçeklenmeye devam ederler.


Petunya soğuğa dayanıklı mıdır?

Petunya çiçeği, aşırı sıcaklardan ve çetin soğuklardan hoşlanmaz. Özellikle kış soğuklarına karşı dayanıksızdır. Bu nedenle, saksı içerisinde yetiştiriyorsanız, soğuk havalarda iç mekanınızda güneş alan bir köşeye yerleştirmeniz bitkinin gelişimi açısından destekleyici olacaktır. 


Petunya Çiçeği Bakımı

Petunya hangi ortamı sever?

Toprak seçimi: Petunya çiçeği, hafif aside toprakları sever. Bitkiden en iyi sonucu almak için geçirgen, iyi bir şekilde gübrelenmiş toprakları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. 

 

Petunya çiçeği evde bakılır mı?

Petunya çiçeği evde bakılabilir. Saksı içerisinde balkonda ya da iç mekanlarda kolayca yetiştirilir. Güneşi seven petunya çiçeği, doğrudan güneş altında kaldığında zarar görebilir. Bu nedenle yarı gölge yerlerde yetiştirilmesi önemlidir. Petunya çiçeği, saksıya ekildiğinde, aşağıya doğru sarkar. Petunya çiçeği bu özelliği ile sarmaşığa benzer. Mor petunya ve pembe petunya en göz kamaştıran renklerdir. Bunun yanı sıra; sarı petunya, beyaz petunya, siyah petunya ve çilli petunya çeşitleri de vardır.


petunya çiçeği nasıl dikilir

Petunya çiçeği nasıl dikilir?

Petunya çiçeğini dikmeden önce doğru toprak seçimini yapmak gerekir. Petunya çiçeği toprağı iyi toflu bir toprak olmalıdır. Dikim işlemi yaparken petunya köklerinin tamamen toprağın içerisinde kalmasına dikkat edilmesi gerekir. Dikim işlemini bahçede gerçekleştirecekseniz, en az 20 cm aralıklarla dikmeye özen gösterin. Aksi takdirde bitki kökleri kısa bir süre içerisinde birbirine kavuşur ve bu durum bitkinin gelişimini olumsuz etkiler.

 
 

Petunya ne zaman dikilir?

Petunya çiçeğini fideyken ekecekseniz, dikim zamanı olarak bahar aylarını tercih edin! İlkbaharda dikilen petunya çiçeği, kısa bir süre içerisinde çiçek açar. 


 

Petunya çiçeği kaç günde bir sulanır?

Petunya çiçeği için sulama sıklığı ve miktarı çok önemlidir. Toprağının nemli kalmasını isteyen petunya, düzenli şekilde sulama ihtiyacı güder. Sıcak yaz aylarında, kuruluğun oluştuğu dönemlerde düzenli olarak sulama yapmak ve toprağın nemli kalmasını sağlamak gerekir. Toprağın nemine göre günlük, gün aşırı ya da daha uzun aralıklarla sulama yapmaya özen gösterin. Yazın tavsiye edilen sulama sıklığu haftada iki seferdir. Ancak, aşırı sulama yapmaktan çekinin, aksi takdirde bitki kökleri fazla sulanmanın etkisiyle çürüyebilir. 


petunya çiçeği budanır mıKuruyan petunya nasıl canlanır? 

Petunyalarınıza düzenli olarak sıvı besin takviyesi yapabilirsiniz. Böylece, ilkbahardan kış sonuna kadar daha iyi çiçeklenme performansı elde edebilirsiniz. Ayrıca kurumalarına ve solmalarına karşı en baştan bir önlem almış da olursunuz. Petunya çiçeğiniz solup kuruduysa, onu canlandırma yöntemlerini deneyin! Geleneksel olarak uygulanan buz ve sıcak su yönteminin halk arasında işe yaradığı söyleniyor. Siz de bitkinizin köklerine bir miktar buz koyabilirsiniz. Ardından buzların üzerine yavaşça ve az miktarda sıcak su gezdirebilirsiniz. Bu işlemin belli aralıklarla birkaç kez tekrar edilmesinin petunya çiçeğini canlandırdığına dair güçlü iddialar bulunuyor. 


Petunya çiçeği budanır mı?

Petunyayı solmuş çiçeklerinden arındırmak, çiçeklenme döneminin uzamasını sağlar. Bunu için gelişen tohum kabuklarını da çıkarabilirsiniz. Petunya çiçeği budaması, bitkinin yapraklı olan dağınık kısımlarının kesilmesi ile yapılabilir. Budama işleminin ardından sıvı besin takviyesinde bulunmayı ve bitkinizi don gibi olaylardan korumayı da ihmal etmeyin.


Petunya Çiçeği Peyzaj Önerileri!

Petunya çiçeği için peyzaj tasarımlarınızı yaparken, bitkiyi nerede yetiştireceğinizi göz önünde tutun. Sarkıcı petunya çiçeğini asarak saksıda kullanabilirsiniz! Aşağı sarkan yaprakları ve çiçekleriyle balkonunuza eşsiz bir hava katar! Petunya çiçeğini bahçenize ekecekseniz, zemin kaplayan petunya tam size göre!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.